....................... εν πλώ... ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online


"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

ΥΦΟΣ

ΥΦΟΣ
...........................η Σελίδα του περιοδικού // εκδόσεις ΥΦΟΣ..................πατήστε πάνω στην εικόνα..........

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Οι καβγάδες με γονείς, φίλους ή συγγενείς μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου

Όταν η οικογένεια βλάπτει…

F3AD97A5B0CA651F891B6500E530E4B9.jpg
 Οι συχνοί καβγάδες με γονείς, φίλους ή συγγενείς μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου στη μέση ηλικία, λένε Δανοί ερευνητές. Σε δημοσίευσή τους στο Journal of Epidemiology and Community Health, υποστηρίζουν πως πιο ευάλωτοι είναι οι άνδρες και οι άνθρωποι που δεν δουλεύουν. 
Οι έγνοιες οι απαιτήσεις που σχετίζονται με τη στενή οικογένεια συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, σημειώνει η έρευνα. 
Η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου και η ικανότητά του να διαχειρίζεται το στρες φαίνεται επίσης να παίζει ρόλο.
Παρότι οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης υπολόγισαν πως οι διαρκείς καβγάδες αυξάνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας, για άνδρες και γυναίκες, κατά δύο και τρεις φορές, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πλήρως ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την κατάσταση αυτή.
Προηγούμενες έρευνες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα άγχους και απαιτήσεων από τους συντρόφους και τα παιδιά τους, κι εκείνοι που συχνά είχαν διαφωνίες με μέλη της οικογένειάς τους, αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικό.
Στην  έρευνα αυτή οι επιστήμονες επισημαίνουν πως οι σωματικές αντιδράσεις στο στρες, όπως η αυξημένη πίεση και ο αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων, είναι πιθανότερο να εξηγούν τον αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας.
_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου